Acne is één van de meest bekende huidproblemen. Voorkeurslocaties zijn het gelaat, de rug en het decolleté omdat de talgklieren daar groter en actiever zijn. Kenmerken van acne zijn: mee-eters, puistjes, rode bultjes en/of onderhuidse ontstekingen. Als gevolg hiervan kunnen acnelittekens en vlekken ontstaan.

Hoe acne precies ontstaat is nog steeds niet helemaal opgehelderd. Wel is bekend dat acne ontstaat door een combinatie van  verschillende factoren. De volgende factoren spelen gezamenlijk een rol:  een verhoogde talgproductie, een stoornis in het verhoorningsproces in het follikelkanaal, de invloed van bacteriën die van nature aanwezig zijn in de talgklierfollikel, de invloed van androgene hormonen.

Behandeling: 2-delig

Bij Huidzorg bestaat de behandeling van acne uit twee delen. Eén deel bestaat uit de behandeling door de huidtherapeut en het andere deel doet u zelf thuis. Deze twee delen zijn onlosmakelijk door elkaar verbonden, voor het slagen van de behandeling zijn beiden uiterst belangrijk.

Behandeling bij Huidzorg

De behandeling door de huidtherapeut is erop gericht de aanwezige huidafwijkingen te verminderen, te voorkomen dat er nieuwe ontstaan en littekens en vlekken te voorkomen.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek stelt de huidtherapeut samen met u een persoonlijk behandelplan op. Hierin worden persoonlijke doelen gesteld en wordt gekozen welke behandelmogelijkheden voor u en uw huid het meest geschikt zijn. 

Behandeling

Elke acnehandeling begint met een oppervlakkige reiniging waarbij talg, vuil, dode huidcellen en eventuele make-up worden verwijderd. Hierna wordt de huid voorbereid op de dieptereiniging. Dit kan gedaan worden doormiddel van een exfoliant of een lotion die de doorbloeding van de huid stimuleert. Tijdens de dieptereiniging verwijdert de huidtherapeut de aanwezige comedonen en puisjes. Afhankelijk van de huid en de gestelde doelen kan na de dieptereiniging een peeling of microdermabrasie worden toegapast. Als afsluiting van de behandeling brengt de huidtherapeut een crème aan welke de huid beschermt en verzorgd. Indien u dat wenst kan de huidtherapeut ook een camouflerende crème aanbrengen.  

Na de behandeling

Na de behandelingen zult u merken dat de huid geleidelijk rustiger, gladder en egaler wordt. Puistjes en comedonen worden minder. Hoeveel behandelingen nodig zijn is bij acne heel lastig van te voren te bepalen. Hierbij spelen veel factoren een rol. Denk daarbij aan de ernst van de acne, de locatie en de huidconditie. Bij actieve acne zal de behandeling elke 2-4 weken plaatsvinden. Wanneer de huid rustiger is geworden kan de behandeling langzaam worden afgebouwd. Hierna is een onderhoudsbehandeling elke 6-8 weken aan te raden om het behaalde resultaat te behouden.  

Behandeling thuis

Hoe u de huid thuis verzorgt is net zo belangrijk als de behandeling die u ondergaat bij de huidtherapeut. De behandeling thuis is erop gericht de huid voor te bereiden op de behandeling door de huidtherapeut, het bereikte resultaat te behouden en de huid te helpen zichzelf in goede conditie te brengen en te houden. Door de huid thuis op de juiste manier te verzorgen bereikt u sneller en betere resultaten.

Welke huidverzorging u het beste kunt gebruiken en hoe vertelt de huidtherapeut van Huidzorg u tijdens de behandeling, samen met u kiest zij de juiste producten. Belangrijk zijn een reiniger, een exfoliant of huidhersteller en een beschermende crème.       

Wordt het vergoed?

Acnetherapie kan worden vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering. Aangeraden wordt om vooraf zelf te onderzoeken of en zo, ja op hoeveel vergoeding u recht hebt.

Wilt u direct een afspraak maken? Kijk dan hier.

U kunt bij Huidzorg een vrijblijvend en kosteloos intake gesprek plannen. Een van de huidtherapeuten zal met u naar u vraag kijken en een behandelplan opstellen.