Acne behandeling

Acne is één van de meest bekende huidproblemen. Voorkeurslocaties Acne zijn je gezicht, je rug en het decolleté. Dit komt omdat de talgklieren daar groter en actiever zijn. Kenmerken van acne zijn: mee-eters, puistjes, rode bultjes en/of onderhuidse ontstekingen. Als gevolg hiervan kan je acnelittekens en vlekken krijgen. Wil je hier van af dan ben je bij ons aan het goede adres. Bij Huidzorg Utrecht hebben we veel ervaring met het behandelen van Acne. We bieden verschillende acne behandelingen, zoals: chemische peelings, dermabrasie of microneedling.

Hoe ontstaat Acne?

Acne ontstaat door een combinatie van  verschillende factoren:

  • een verhoogde talgproductie
  • verhoorningsproces in het follikelkanaal
  • bacteriën in de talgklierfollikel
  • de invloed van androgene hormonen

Onze acne behandeling bestaat uit 2 delen

Bij Huidzorg Utrecht behandelen wij jouw acne op twee manieren die elkaar versterken. Eén deel van de behandeling doen wij. Het andere deel van de behandeling doe je zelf thuis. Jouw bijdrage aan het resultaat van de behandeling is belangrijk. Zo werken we samen aan jouw optimale resultaat.

Sterk verminderen van acne en bijbehorende littekens

Onze acne behandeling zorgt voor het sterk verminderen van de aanwezige acnelittekens en vlekken. Bovendien verlagen we de kans op nieuwe huidafwijkingen. Het resultaat is per patiënt verschillend. In het intake gesprek kunnen we je een goede verwachting geven voor jouw situatie.

Wil je snel af van je acne en bijbehorende littekens? Kies dan voor onze professionele acne behandeling.

Wordt het vergoed?

Jouw acne behandeling kan worden vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering. Bekijk hier welke behandelingen door de verzekering worden vergoed.Meer informatie over onze acne behandeling

Elke acne behandeling begint met een oppervlakkige reiniging waarbij talg, vuil, dode huidcellen en eventuele make-up worden verwijderd.

Daarna bereiden we de huid voor op de dieptereiniging. Dit kan met een exfoliant of een lotion die de doorbloeding van de huid stimuleert.

Tijdens de dieptereiniging verwijdert onze huidtherapeut jouw aanwezige comedonen en puisjes.

Hierna kiezen we in overleg voor een vervolg behandeling, bijvoorbeeld: een peeling of behandeling met microdermabrasie.

whiteheads
Whiteheads

Acne peeling

Een peeling is het aanbrengen van een vloeistof die bestaat uit natuurlijke zuren zoals melkzuur, salicylzuur en glycolzuur.

De actieve stoffen veroorzaken in de huid een chemische reactie. Daarom wordt het ook “chemische peelings” genoemd. Met de peeling verdunnen we jouw opperhuid.

Dit zorgt voor vernieuwing van de huid en versnelt de afbraak van pigment. Bovendien
stimuleert het collageen aanmaak.

Microdermabrasie

Microdermabrasie is het verwijderen van de bovenste lagen van de huid. Daardoor vernieuwt de huid zich sneller.

Met de Dermapen slijpen we met een gecontroleerde stroom kristallen dode en beschadigde huidcellen van de huid af. We stellen de behandeling in afhankelijk van de littekens.

We stimuleren de aanmaak van nieuwe bindweefselcellen. De huid ziet er frisser en gladder.

Als afsluiting van de behandeling brengt de huidtherapeut een crème aan welke de huid beschermt en verzorgd. Indien je dat wenst brengen we ook gelijk een camouflerende crème aan.


Na de behandeling

Na de behandelingen merk je dat de huid geleidelijk rustiger, gladder en egaler wordt. Puistjes en comedonen worden minder. Hoeveel behandelingen bij jou nodig zijn is lastig van te voren te bepalen.

Veel factoren spelen een rol. Denk aan de ernst van de acne, de locatie en de huidconditie. Bij actieve acne behandelen we elke 2-4 weken. Wanneer jouw huid rustiger wordt, bouwen we de behandeling langzaam af.

Hierna raden we elke 6-8 weken een onderhoudsbehandeling aan om jouw behaalde resultaat te behouden.  

Behandeling thuis

Hoe je jouw huid thuis verzorgt, is net zo belangrijk als de behandeling die wij verzorgen. Jouw behandeling thuis helpt je huid voor te bereiden op onze professionele behandeling. Je behoud hiermee het bereikte resultaat. En je helpt de huid in goede conditie te brengen en te houden.

Door jouw huid thuis als een professional te verzorgen, haal je betere resultaten.

Welke huidverzorging voor jou het beste is vertellen we je graag tijdens de behandeling. Samen kiezen we de juiste producten voor jouw situatie. Producten die belangrijk zijn, zijn een reiniger, een exfoliant of huidhersteller en een beschermende crème.