Skip to content

Behandelingen

Informatie

Wilt u meer weten over onze tarieven? Kijk dan hier. Wilt u direct een afspraak maken? Kijk dan hier.

Wilt u meer weten over de behandelingen die onze erkende NVH Huidtherapeuten uitvoeren? Lees dan onderstaande informatie door. Als er vragen zijn of als u een vrijblijvende intake afspraak wilt maken, neem dan gerust contact met ons op.

Ontharen met Laser of  IPL 

Bij Huidzorg wordt zowel met laser als met licht (Intense Pulsed Light, IPL) gewerkt om haargroei te verminderen.  Het licht van laser of IPL apparaten is in staat structuren in de huid te beschadigen terwijl het andere intact laat. Laser en IPL apparaten welke gebruikt worden voor het verminderen van beharing verwarmen het pigment in de haarzakjes waardoor deze beschadigd worden. Voor donkere beharing is dit een methode om duurzaam te ontharen. Lichte en dunne beharing zijn niet geschikt om met laser of IPL behandeld te worden. Het doel van de behandeling is om de beharing te verminderen tot maximaal 80% .

Acne behandeling

Een acnebehandeling is per persoon verschillend. Het accent ligt op de het verwijderen van black-, whiteheads en pustels. Een acne behandeling  kan al dan niet gegeven worden in combinatie met medicatie van een arts.

Microdermabrasie                                                                                                                                                                                                        

Doormiddel van microkristallen of een diamanttip wordt de huid afgeschaafd. Indicaties zijn onder andere: acne, acnelittekens, hyperpigmentaties, rokershuid en een verouderde huid gezicht worden behandeld.

Peelings                                                                                                                                                                                                                                  

Peelings verbeteren de huidstructuur en kunnen ingezet worden bij acnelittekens, hyperpigmentaties, grove huidstructuur of een grauwe teint. Ook worden ze gebruikt ter ondersteuning van een acnebehandeling.

Elektrische epilatie                                                                                                                                                                                                              

Bij witte haren of wanneer LASER of IPL ontharen niet kan, kan elektrische epilatie worden ingezet bij overbeharing. De huidtherapeut kan verschillende methoden van elektrische epilatie toepassen. Ze hebben allemaal als doel het haarzakje te vernietigen waardoor geen nieuwe haar kan groeien. Hoeveel behandelingen nodig zijn is afhankelijk van de haren en het te behandelingen gebied

Cryotherapie                                                                                                                                                                                                                   

Doormiddel van bevriezing kunnen onder andere steelwratjes en papilloma nigra worden verwijderd.

Medische Camouflage                                                                                                                                                                                                         

Bij verschillende huidverkleuringen zoals pigmentvlekken, vitiligo, couperose, wijnvlekken en bij littekens kan camouflage worden toegepast. Na instructie zal de patiënt zelf instaat zijn de camouflage thuis aan te brengen.

Coagulatie                                                                                                                                                                                                              

Steelwratjes en verrucae seborrhoïca (ouderdomswratten) kunnen verwijderd worden middels coagulatie. Ook couperose en spider naevi kunnen doormiddel van coagulatie worden behandeld.

Micro Needling                                                                                                                                                                                                          

Huidafwijkingen of huidstructuren zoals; acnelittekens, zonbeschadiging, grove poriën, grove huidstructuur, rimpels, melasma, cellulitis en striemen zijn onder andere indicaties voor behandeling met de micro needling therapie. Deze fijne naaldjes verwonden de dermis net genoeg om de vrijmaking van groeifactoren te bewerkstelligen. Zodoende wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Hierdoor wordt de huid sterker, weerbaarder, egaler van kleur en dikker.

Littekenbehandeling                                                                                                                                                                                                      

Littekens kunnen verkleefd, verdikt of verkleurd zijn. Door middel van een speciale massage kunnen littekens soepeler worden en wordt de verkleving zoveel mogelijk opgeheven. Eventuele pijn en roodheid zullen hierdoor afnemen. Tevens kan een siliconenpleister worden gebruikt tijdens de behandeling.

Manuele lymfedrainage

Dit is een massagetechniek die de lymfevaten stimuleert harder te gaan werken. De bewegingen die gemaakt worden zijn zachte draaiende bewegingen. Doormiddel oedeemgrepen wordt het vocht geleidt naar een plek waar het vocht de bloedbaan in kan verdwijnen. Fibrosegrepen worden gebruikt om verhard weefsel (fibrose) soepeler te maken.

Compressietherapie 

Doormiddel van zwachtelen wordt een druk op het weefsel uitgeoefend. Hierdoor wordt het overtollige vocht afgevoerd. Voor een optimaal resultaat dient (indien mogelijk) bewogen te worden wanneer er gezwachteld is.

Lymfetaping 

Er wordt lymfetape op  de huid aangebracht. Hierdoor wordt de huid bij iedere beweging een beetje opgetild en de holte van de lymfevaten wordt geopend waardoor het vocht de richting opgaat waar de kern van de tape is aangebracht.

Therapeutische elastische kousen

Therapeutische elastische kousen kunnen worden aangemeten bij vochtophopingen (bijvoorbeeld na een borstamputatie), spataderen, trombose en bij zwangere vrouwen. Daarnaast kan preventief een kous worden aangemeten bij mensen met een staand of zittend beroep. De kous bevordert de afvoer van bloed en lymfevocht uit het been, arm of hand. Zo worden klachten als zware en vermoeide benen verminderd.

Adviezen 

Welke producten kan ik het beste gebruiken? Hoe kan ik mijn droge huid het best verzorgen. Welke zonnebrandcrème kan ik het best voor mijn kinderen gebruiken? Met deze en al uw andere vragen betreft de huid kunt u bij Huidzorg terecht. De huidtherapeuten van Huidzorg hebben een brede opleiding en jarenlange ervaring betreft de huid. Zij zullen uw vragen beantwoorden, adviezen geven en met u meedenken.