Behandelingen

Wil je meer weten over de behandelingen die onze professionele huidtherapeuten uitvoeren? Lees dan onderstaande overzicht met al onze behandelingen door. Wilt u een vrijblijvende intake afspraak maken, dat kan je direct op onze website regelen. Voor overige vragen, kunt u gebruik maken van ons contactformulier

Laserontharen

Met de professionele laser worden de haarzakjes verwarmd en vernietigd waardoor geen haargroei meer mogelijk is. Bij Huidzorg werken we met twee verschillende ontharingslasers. Voor elk haar- en huidtype hebben we de beste laser in huis.

Meer weten? Klik hier.


Microneedling

Bij microneedling maken we microscopisch kleine gaatjes in de huid. Hierdoor stimuleren we jouw huid zichzelf te herstellen en vernieuwen. Dit stimuleert huidvernieuwing, collageen en elastine aanmaak.

Meer weten? Klik hier.


Peelings 

Onze (chemische) peelings verbeteren de huidstructuur. Wij zetten deze behandeling voor jou in bij acnelittekens, hyperpigmentaties, grove huidstructuur, huidveroudering of een grauwe teint. 

Meer weten? Klik hier.Acnetherapie

Acne is er in verschillende vormen. Je kunt last hebben van mee-eters, puistjes, ontstekingen of cysten. Bij huidzorg kiezen we voor jou de acne behandeling die bij jou past en de beste resultaten geeft.

Meer weten? Klik hier.


Oedeemtherapie

Zwachtelen, therapeutische elastische kousen en/of manuele lymfedrainage worden ingezet bij vochtophopingen, spataderen, trombose en bij zwangerschapsoedeem. Zo worden zware en vermoeide benen en immobiliteit verminderd.

Meer weten? Klik hier.


Vaat- en pigment laser

Lasertherapie passen we toe als je last hebt van (been)vaatjes en pigmentvlekken. Met de warmte van de laser verhitten we de ongewenste vaten. Hiermee maken we de vaatwand dicht. Daarna ruimt je lichaam de restjes van de vaten zelf op.

Meer weten? Klik hier.Manuele lymfedrainage

Is een massagetechniek die de lymfevaten stimuleert harder te werken. Met oedeemgrepen en draaiende bewegingen leiden we het vocht naar een plek waar het vocht de bloedbaan in kan verdwijnen. Fibrosegrepen worden gebruikt om verhard weefsel (fibrose) soepeler te maken.

Meer weten? Klik hier.


Lymfe– en littekentaping

Bij lymftherapie of littekentherapie zetten wij ‘taping’ in aanvulling. Dit is niet altijd nodig en afhankelijk van jouw klachten. Met speciale tape rekken we de huid op waardoor we de lymfvaten stimuleren. Dit zorgt voor extra vochtafvoer.

Meer weten? Klik hier.


Zwachtelen

Zwachtelen gebruiken we om vochtophoging in de ledematen te verwijderen. We leggen een drukverband aan in het gedeelte van het lichaam het vocht zich bevindt.

Meer weten? Klik hier.


Compressietherapie 

Compressietherapie passen we toe bij vaatlijden, littekens of na een operatie. We geven druk op het lichaamsdeel wat dit nodig heeft.

Meer weten? Klik hier.Elektrische epilatie

Elektrische epilatie passen we toe bij overbeharing. we steken een kleine naald in het haarzakje gestoken. Met een lage stoom wordt het haarzakje vernietigd.


Coagulatie

Couperose, spider naevi, fibromen en papiloma dermatosis nigra zijn voorbeeld van huidafwijkingen die wij veilig en succesvol behandelen met coagulatie. Dit doen we met een kleine naald en een lage stroom. De behandeling kan even vervelend aanvoelen maar is prima verdraagzaam voor iedereen.

Meer weten? Klik hier.


Verwijderen goedaardige huidtumoren

Wratjes, fibromen of vaatjes? Met coagulatie, curretage en/of cryotherapie behandelen wij deze snel en effectief. Je bent er snel en makkelijk vanaf.

Meer weten? Klik hier.Microdermabrasie

Microdermabrasie zorgt voor het afschilferen van de huid. Dit verbetert de huidstructuur. Wij zetten deze behandeling voor jou in bij acnelittekens, comedonen, hyperpigmentaties, grove huidstructuur of een grauwe teint. 

Meer weten? Klik hier.


Cryotherapie

Bij cryotherapie bevriesen we met vloeibare stikstof kleine, goedaardige, oppervlakkige huidafwijkingen.

Meer weten? Klik hier.


Curretage

Curettage is een ander woord voor ‘wegschrapen’. Wij kunnen hiermee een verhoogde ouderdomsvlek verwijderen.

Meer weten? Klik hier.Littekentherapie

Littekens kunnen verschillen van vorm, dikte en kleur. De behandeling van jouw littekens hangt af van verschillende kenmerken. In ons persoonlijk intake gesprek kunnen we je informeren over de mogelijkheden.

Meer weten? Klik hier.


Littekenmassage

Littekens zijn er in verschillende soorten en maten. Sommige kunnen verkleefd, verdikt of verkleurd zijn. Sommige geven een bewegingsbeperking of zijn cosmetisch storend. Wij bieden verschillende technieken om jouw littekens goed te behandelen.

Meer weten? Klik hier.Medische Camouflage 

Bij verschillende huidverkleuringen zoals pigmentvlekken, vitiligo, couperose, wijnvlekken en bij littekens kunnen we camouflage voor je aanbrengen en adviseren. We gebruiken medische camouflage die sterk dekt op jouow huid.

Tijdens jouw behandeling zoeken we samen de juiste kleur. Wij brengen de camouflage aan en laten je hiermee naar huis gaan. Zo kan je zelf thuis kijken of de kleur en camouflage bevallen. Bevalt het dan geven we een complete instructie. Daarna ben je zelf instaat de camouflage aan te brengen.

Meer weten? Klik hier.


Camouflagetherapie

Kleurverschillen of littekens kunnen soms ongewenst de aandacht trekken en gevoelens van schaamte en onzekerheid te weeg brengen. Bij camouflagetherapie zoeken we samen naar een camouflagekleur die bij jouw eigen huidskleur past. Daarna leren we je zelf de camouflage thuis aan te brengen.

Meer weten? Klik hier.Advies

Bij Huidzorg adviezen we je graag over de huid. Wanneer je een vraag hebt, kun je een afspraak maken bij huidzorg. We staan je graag te woord en geven je advies over de huid, haar en vochtophoping. Er is geen verwijsbrief nodig van de huisarts, wij zijn direct toegankelijk.

Meer weten? Klik hier.


Productadvies

Producten, er bestaan er zo veel dat je soms niet meer weet wat geschikt is voor jouw huid. WIj hebben ruime kennis van de werking van de huid en kennis van verschillende huidverzorgingsproducten en ingrediënten. We adviseren je graag.

Meer weten? Klik hier.


Producten

Naast het behandelen en geven van advies, verkopen we ook de bijbehorende producten. Wij werken alleen met bewezen producten en merken, zoals : Eurcerin en La Roche Posay.

Bovendien hebben we producten van verschillende merken op voorraad in de praktijk

Meer weten? Klik hier.