Camouflagetherapie

Kleurverschillen of littekens kunnen soms ongewenst de aandacht trekken en gevoelens van schaamte en onzekerheid te weeg brengen. Bij camouflagetherapie zoekt de huidtherapeut samen met u naar een camouflagekleur welke uw eigen huidskleur zoveel mogelijk benadert. Daarna leert zij u de camouflage thuis aan te brengen zodat u, wanneer u dat wilt, uw huid zo mooi mogelijk kunt camoufleren.

Wanneer kiezen voor camouflagetherapie

Camouflagetherapie kan worden  toegepast bij littekens, brandwonden of kleurverschillen in de huid zoals vitiligo, wijnvlekken, pigmentvlekken, littekens, couperose en rosacea. Maar ook in het geval van minder grote kleurverschillen zoals bij acne of een onrustige huid kan voor camouflagetherapie worden gekozen. Uiteraard is camouflagetherapie geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

De behandeling

Tijdens de behandeling bij Huidzorg zoekt de huidtherapeut met u naar de kleur of kleurencombinatie welke het meest overeenkomt met uw eigen huidskleur. Hiervoor beschikt zij tot een breed scala van kleuren. Wanneer de juiste kleur is gevonden worden de producten voor u besteld. Wanneer deze binnen zijn zal de huidtherapeut u technieken aanleren om de camouflage zelf aan te brengen. U kunt er zelf voor kiezen wanneer u de camouflage aanbrengt. Zo zijn er mensen die de camouflage dagelijks gebruiken, maar ook die deze alleen bijzondere gelegenheden aanbrengen.  

Camoufleren kun je leren

Mooi camoufleren lukt vaak niet in 1 keer. De huidtherapeuten van Huidzorg hebben jarenlange ervaring in het camoufleren van de huid. Daardoor lijkt het soms makkelijk, maar vergeet niet dat ook zij het hebben geleerd door veel te oefenen. Dus als u de camouflageproducten mee naar huid neemt, neem dat ruim de tijd om u het camoufleren zelf aan te leren. De een zal er beter in zijn dan de ander, maar uiteindelijk lukt het iedereen om een mooi resultaat te behalen!

Dermacolor en Lycogel

Bij Huidzorg gebruiken wij Dermacolor en Lycogel om te camoufleren. Dermacolor is uitermate geschikt wanneer het contrast met de eigen huidskleur groot is en bij grote oppervlakken. Lycogel wordt vaker toegepast bij kleinere kleurverschillen in het gelaat. Beiden producten zijn makkelijk aan te brengen en veeg vast, waterproof en geschikt voor alle huidtypen.

Wat onderscheidt de medische camouflage van foundation? De medische camouflage is een dikke substantie wat er voor zorgt dat het erg goed dekt. Door de fixeerpoeder- of spray wordt de camouflage vrijwel veeg vast en kan er zelf mee gezwommen worden.

Wordt het vergoed?

Dit verschilt per verzekering en het aanvullende pakket. Voor meer informatie raden wij u aan contact opnemen met u zorgverzekeraar.

Wilt u direct een afspraak maken? Kijk dan hier. U kunt bij Huidzorg een vrijblijvend en kosteloos intake gesprek plannen. Een van de huidtherapeuten zal met u naar u vraag kijken en een behandelplan opstellen.