Coagulatie

Couperose, spider naevi, fibromen en papiloma dermatosis nigra zijn voorbeeld van huidafwijkingen die veilig en succesvol kunnen worden behandeld met coagulatie. Dit gebeurt doormiddel van een fijn naaldje en een zwak stroompje. De behandeling kan even gemeen aanvoelen maar is prima verdraagzaam voor iedereen.

Couperose en spider naevi

Bij couperose en spider naevi zijn de kleine haarvaatjes in de huid beschadigd. Door middel van coagulatie kunnen deze vaatjes worden verwijderd, ze hebben immers geen functie meer dus ze zijn niet meer nodig. De huidtherapeut zal, na het ontsmetten van de huid, een minuscuul naaldje enkele millimeters in de huid brengen. Hierbij wordt een klein stroompje afgegeven. Door de warmte van het stroompje stollen de eiwitten in het bloed en de wanden van het vaatje plakken aan elkaar. Belangrijk is om het hele vaatje te behandelen. Wanneer dit niet gebeurd is er een kans dat het gesprongen vaatje terugkomt. 

Fibromen en papiloma dermatosis nigra

Kleine fibromen en papiloma nigra gemakkelijk met coagulatie behandeld worden. Na het ontsmetten van de huid stipt de huidtherapeut de fibroom of papiloom aan met een klein naaldje. Hierbij wordt doormiddel van een stroompje warmte afgegeven. Omdat deze huidafwijkingen op de huid liggen hoeft het naaldje niet de huid in. De warmte verbrandt de fibroom of papiloom. Na een paar dagen verschijnt een korstje dat er vanzelf afvalt.

Voor de behandeling
Na de behandeling

Na de behandeling 

Na de behandeling kan de huid een dag rood en warm aanvoelen. Belangrijk is deze dagen nog voorzichtig te doen met de huid. Douchen mag, maar warme baden, douches en sauna’s worden afgeraden. Na enkele dagen kunnen erop het behandelde gebied korstjes ontstaan. Belangrijk is hier niet aan te krabben of pulken, ze vallen er vanzelf af. Desgewenst kunt u een huidherstellende crème aanschaffen om het herstel te bevorderen.

Wordt het vergoed?

Deze behandeling wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekeraar.

WiWilt u direct een afspraak maken? Kijk dan hier. U kunt bij Huidzorg een vrijblijvend en kosteloos intake gesprek plannen. Een van de huidtherapeuten zal met u naar u vraag kijken en een behandelplan opstellen.