Cryotherapie

Bij cryotherapie bevriest de huidtherapeut met vloeibare stikstof kleine, goedaardige, oppervlakkige huidafwijkingen.

Veilig en snel

Cryotherapie kan onder andere worden toegepast bij steelwratjes, papiloma dermatosis nigra, wratten, verhoorde bultjes op de huid en verrucae seborrhoica. Het is een veilige manier om huidoneffenheden te verwijderen.

De behandeling

Tijdens de behandeling stipt de huidtherapeut de huidoneffenheid aan met een tip met vloeibaar stikstof. Het weefsel wordt bevroren en kleurt in eerste instantie wit. Wanneer het weefsel na een paar dagen afsterft komt er gezonde huid voor in de plaats. De behandeling is niet geheel pijnloos, maar wel goed te verdragen.

Na de behandeling

Direct na de behandeling kleurt de behandelde plek rood. De eerste 48 uur is de huid extra gevoelig. Voorzichtigheid is geboden. Ga niet onder de zon of zonnebank en vermijdt hete baden en douches.   Na enkele dagen vormt zich een korstje dat er vanzelf afvalt. Belangrijk is niet te krabben aan de korstjes. Indien gewenst kan de huidtherapeut u een huidherstellende crème adviseren. Wanneer het korstje eraf valt is gezonde huid zichtbaar. Deze kan eerst licht rood zijn maar kleurt later bij. Omdat de huid extra kwetsbaar is adviseren wij tot 4 weken na de behandeling een zonnecrème en een hoge SPF te gebruiken.      

Wat wordt vergoed?

Deze behandeling wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Wilt u direct een afspraak maken? Kijk dan hier. U kunt bij Huidzorg een vrijblijvend en kosteloos intake gesprek plannen. Een van de huidtherapeuten zal met u naar u vraag kijken en een behandelplan opstellen.