Directe toegankelijkheid

Vragen over uw huid? U kunt nu direct naar de huidtherapeut, zonder verwijzing.

Voortaan heeft u niet langer een verwijzing van de (huis)arts of specialist nodig als u naar de huidtherapeut wilt. Dankzij een besluit van de minister van Volksgezondheid zijn bijna alle paramedische beroepen per 1 januari 2011 direct toegankelijk geworden. Huidtherapeuten zijn voortaan bevoegd om patiënten in behandeling te nemen zonder verwijzing  van een arts of een specialist. Natuurlijk mag u ook met verwijzing een afspraak maken bij de huidtherapeut.

Waarom direct naar de huidtherapeut?

Als patiënt kunt u steeds vaker zelf uw zorgverlener kiezen. U bepaalt zelf of u eerst naar de huisarts wilt of toch liever direct naar de huidtherapeut. Dat laatste biedt voordelen, want de huidtherapeut  heeft een uitgebreide kennis van de huid. Vermoedt u een huidprobleem, heeft u vragen of klachten? De huidtherapeut kan u snel duidelijkheid verschaffen. Als de huidtherapeut vaststelt dat behandeling nodig is, kan deze snel gestart worden. In veel gevallen kan de huidtherapeut de behandeling zelf uitvoeren. Mocht dit niet het geval zijn dan kan de huidtherapeut u alsnog naar de huisarts sturen.

Hoe werkt het?

Het is heel eenvoudig:  u maakt een afspraak bij Huidzorg. U vertelt dat u geen verwijzing heeft van de huisarts. Er zal dan een afspraak gemaakt worden voor een screening. Door middel van deze screening bepaalt de huidtherapeut of u in aanmerking komt voor een huidtherapeutische behandeling via directe toegankelijkheid.

Kwaliteit en deskundigheid

De huidtherapeuten van Huidzorg zijn extra geschoold in verband met de directe toegankelijkheid en dus bevoegd een screening uit te voeren.

Vergoedt uw zorgverzekering uw bezoek?

In veel gevallen wel, want zorgverzekeraars zien ook de voordelen van directe toegankelijkheid. Maar informeer voor de zekerheid toch even bij uw zorgverzekeraar wat u voor een bepaalde huidtherapeutische behandeling krijgt vergoed. De meest behandelingen worden vergoed uit het aanvullende pakket.