Skip to content

Hydraterende crème Een must voor iedereen!

sunblock-1461397__340

Veel mensen hebben in de winter last van een droge huid, het is dan extra belangrijk om uw huid goed te hydrateren. Dit kan met behulp van een hydraterende crème. Een hydraterende crème bevat ingrediënten die er voor zorgen dat de huid water kan vast houden. Water wordt geabsorbeerd door de cellen in de huid, waardoor de huid weer zacht en minder trekkerig aanvoelt. Goede ingrediënten voor een droge huid zijn: glycerine, collageen, siliconen (dimethicone) en sommige oliën zoals arganolie, amandelolie en jojoba olie.

Niet vochtinbrengend!

Een hydraterende crème wordt soms ook een vocht inbrengende crème genoemd. Deze term is niet correct omdat geen enkele crème vocht in de huid kan toevoegen. Een hydraterende crème kan wel zorgen dat het vocht dat in de huid zit er beter in kan blijven!

Veel gestelde vragen

Kan ik ook vaseline gebruiken op mijn gezicht tegen een droge huid?

Vaseline is een (dikke) vette zalf die de meeste mensen wel in huis hebben. Vaseline legt een laagje op de huid, maar zal de huid niet hydrateren. Het kan helpen om de huid minder te laten uitdrogen omdat het de huid afsluit. Zo kan het vocht uit de huid minder snel verdampen. Het is geschikt om plaatselijk aan te brengen, bijvoorbeeld op de lippen als u gaat fietsen in de kou. Het is niet aan te raden om vaseline over het hele gezicht te gebruiken, omdat het puistjes kan veroorzaken en de huid heel vettig laat aanvoelen.

Moet iedereen een hydraterende crème gebruiken?

Ja, eigenlijk is een hydraterende crème goed voor iedereen. Als u helemaal geen droge huid heeft en geen last heeft van een trekkerig gevoel kan het alsnog geen kwaad om een crème te gebruiken.

Krijg ik meer puistjes/onzuiverheden van een hydraterende crème?

Nee, een goede crème verstopt de huid niet waardoor er niet meer puistjes zullen ontstaan. Een te droge huid kan echter zorgen voor een hogere talgproductie, wat juist wel puistjes en verstoppingen kan veroorzaken. Bovendien is er voor elk huidtype een geschikte crème te vinden.