Skip to content

Irene Nienhuis

Ik ben Irene Nienhuis en sinds maart 2016 werkzaam bij Huidzorg Utrecht, locatie Kanaleneiland. Ongeveer 15 jaar geleden ben ik verhuisd van Groningen naar Utrecht om de opleiding huidtherapie te gaan volgen. Na de opleiding kon ik gelijk als huidtherapeut in Nieuwegein aan de slag. Vervolgens heb ik met veel enthousiasme voor verschillende bedrijven gewerkt en op die manier met veel behandeltechnieken ervaring opgedaan.

Na licht- lasertherapie is mijn interesse in  oedeemtherapie gegroeid en heb ik meer de preventieve kant van ons vak mogen ervaren. Ik heb die jaren onder andere veel elastische kousen opgemeten in de omgeving Utrecht en dit mogen voort zetten in het ziekenhuis van Almere.

Naast de flebologische kant van ons vak vind ik samenwerken op het gebied van de oncologie belangrijk. Binnen onze “integrale oedeemtherapie” kunnen we brede zorg voor verschillende klachten bieden en bijvoorbeeld veel voor vrouwen na borstkanker betekenen. Huidtherapie is een heel dankbaar beroep met klachten, of hulpvragen die heel divers en persoonlijk zijn. Ik probeer me te verplaatsen in de cliënt, waarbij we samen kijken naar de beste oplossing. Prettig is het dan ook wanneer er samengewerkt kan worden met andere disciplines als de onderliggende oorzaak voor de functiestoornis van de huid op een ander vakgebied ligt. Ik ben dan ook blij om weer in de eerste lijn zorg te werken in een gezondheidscentrum. Dichtbij, persoonsgerichte zorg maar ook voor iedereen complete zorg op één locatie.. en waar wij de huidtherapie breed kunnen uitdragen.

Zelf wil ik me zo breed mogelijk blijven ontwikkelen op mijn vakgebied, zodat ik voor meerdere behandelingen kwaliteit kan blijven leveren. Ik vind het een uitdaging om multidisciplinair te kunnen werken op bijvoorbeeld het gebied van oedeembeheersing, maar ik wil ook zeker het aspect van de huid kunnen blijven verbeteren. Vandaar dat ik deze afwisseling in mijn werk zo leuk vind: creatief en innovatief te kunnen blijven denken en verschillende mensen met medisch en cosmetische huidvragen te kunnen behandelen om gezamenlijk tot het gewenste resultaat te komen!

Tot ziens bij Huidzorg Utrecht