Skip to content

LASER ontharen of IPL ontharen

LASER- of lichttherapie (Intense Pulsed Light (IPL)) is een manier om duurzaam te ontharen. Het doel van LASER ontharen is de beharing sterk te reduceren. LASER- of lichttherapie is vooral geschikt voor donkere beharing. Een LASER– of lichtapparaat brengt een grote hoeveelheid energie in de huid. Deze energie wordt omgezet in warmte. Deze warmte beschadigd het haarzakje met als doel het verdwijnen van de haar. Er zijn meerdere behandelingen  nodig, hoeveel hangt af van het te behandelen gebied, de haren en de huid.

De behandeling    

 Intakegesprek

Tijdens de eerste behandeling vindt een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek wordt gekeken wat uw wensen zijn en worden de behandelmogelijkheden met u besproken. Ook zal de huidtherapeut u vragen stellen omtrent uw gezondheid. Aan de hand van de verzamelde gegevens stelt uw huidtherapeut samen met u een behandelplan op voor LASER ontharen of IPL ontharen.

Proef

Bij de tweede behandeling wordt een proef gedaan. Tijdens deze proef zal een klein stuk van het te behandelen gebied worden behandeld. Deze proef wordt gedaan zodat de huidtherapeut kan zien hoe uw huid reageert op LASER- of lichttherapie. Een proef wordt altijd gedaan.

De behandeling

Gewoonlijk twee weken na de proef vindt de eerste behandeling plaats. In tegenstelling tot de proef wordt nu het hele te behandelen gebied behandeld. Een behandeling met LASER ontharen of IPL ontharen kent de volgende stappen:

  • De huid wordt gedesinfecteerd
  • De haren worden kort geschoren
  • De huid wordt gekoeld
  • Eventueel wordt een laagje gel op de huid aangebracht
  • U krijgt een beschermbril voor uw ogen
  • De kop van het apparaat wordt op de huid geplaatst en dat gebied wordt behandeld.
  • Als het hele gebied behandeld is wordt de gel verwijderd en de huid gekoeld.

NB. In verband met de veiligheid van uw kind, kunnen kinderen niet bij een LASER– en lichttherapie aanwezig zijn!

Na de behandeling

Na de behandeling kan de behandelde huid rood en gezwollen zijn, maar dat hoeft niet. Twee tot drie weken na de behandeling vallen de haren uit. 

Wilt u meer weten over onze tarieven? Kijk dan hier. Wilt u direct een afspraak maken? Kijk dan hier.

Veel gestelde vragen

 Waarom mag ik de haren niet epileren, harsen of met een touwtje verwijderen?

Het LASER– en lichtapparaat kan alleen haren verwarmen en zo het haarzakje beschadigen.       Wanneer er geen haar meer in de huid aanwezig is (zoals met epileren, touwtje en harsen) kan het    apparaat de haar niet verwarmen, en dus ook niet het haarzakje beschadigen. Het gevolg: de haren zullen niet weggaan.

Hoe kan ik de haren verwijderen tussen de behandelingen in?

Tussen de behandelingen in kunt u de haren scheren of knippen. U mag de haren ook laten staan.  U mag niet epileren/harsen of met het touwtje de haren verwijderen.

Is het normaal dat de haren na de behandeling nog in de huid zitten?

Ja, dit is normaal. De haren vallen na 2 tot 3 weken uit.

Wordt mijn behandeling vergoed door de verzekering?

Of uw behandeling vergoed wordt door de verzekering hangt van uw aanvullende verzekering af. U kunt dit nalezen in de polisvoorwaarden van uw verzekering of contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij.

Waarom moet ik voor de behandeling doorgeven of mijn medicatie is veranderd?   

U moet doorgeven welke medicatie u gebruikt omdat sommige middelen een interactie kunnen geven met een behandeling met LASER of licht. Uw huidtherapeut kan hiermee rekening houden.

Waarom moet ik de zon en zonnebank vermijden?

Een LASER– en lichtapparaat  verwarmt alles wat donker gekleurd is. Wanneer de huid door de zon of zonnebank gekleurd is neemt de kans op huidverbranding toe. Wanneer de huid na de behandeling in contact komt met UV-straling is er een kans dat er donkere of lichte vlekken ontstaan op de huid.

Waarom moet ik een sunblock gebruiken?

Een sunblock beschermt de huid voor een groot deel tegen UV-straling. Wanneer u een sunblock, op de juiste wijze gebruikt, worden de risico’s van UV-straling in combinatie met een LASER of lichtbehandeling verminderd. 

Hoe moet ik een sunblock gebruiken?

Een sunblock moet minimaal 1 keer per dag worden aangebracht op de huid. Wanneer de zon schijnt en bij veel buiten dan kunt u de crème het best iedere 2 uur smeren. Een sunblock kan in combinatie met een normale dagcrème gebruikt worden. U kunt dan eerst de sunblock aanbrengen. Wanneer deze in ingetrokken in de huid kan de sunblock eroverheen. Make-up kan over de sunblock worden aangebracht.