Definitief ontharen met geavanceerde laser

Welke lasers gebruikt Huidzorg Utrecht?

Wij werken met professionele en geavanceerde lasers voor ontharen. Dit doen we om jouw ongewenste haren snel en effectief te verwijderen. Wat de beste laser is voor jouw huid, bepalen we na het intakegesprek. Wij gebruiken de laser die in jouw geval het beste resultaat geeft zodat je snel van de ongewenste haargroei af bent. Huidzorg heeft ruim 20 jaar ervaring. Daarom zijn wij een vertrouwd adres voor laser ontharen in Utrecht.

Voor ieder haar- en huidtype hebben wij de juiste laser in huis.

Candela GentleLASE

De Candela GentleLASE is de bekendste en meest gerenommeerde laser voor definitieve ontharing. Deze laser is gebaseerd op het alexandriet kristal en heeft een golflengte van 755nm.

 • Professionele laser
 • Huidtypes (1-4)
 • Snelle resultaten

Nd:YAG laser

De Nd:YAG laser is de meest geavanceerde laser voor behandeling van de donkere huid. Deze laser maakt gebruik van een langere golflengte (1064 nm).

 • Professionele laser
 • Huidtypes (5-6)
 • Snelle resultaten

Hoe werkt definitief laser ontharen?

Onze laser brengt een grote hoeveelheid energie in uw huid. De energie van de laser wordt omgezet in warmte. Hierdoor beschadigd het haarzakje zodat de haar definitief verdwijnt.

Welke lichaamsdelen kun je ontharen met laser?

Met laser kunnen wij alle lichaamsdelen ontharen. Veel patiënten laten het gezicht, de bikinilijn, benen, armen, oksels en bijvoorbeeld de rug behandelen. Heb je hier vragen over, laat het ons dan gerust weten.


De laser behandeling

Gratis intake

We starten met een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit gesprek vertellen we je alles over de behandeling en stellen we vragen om voor jou het perfect behandelplan op te stellen.

Proefbehandeling laser ontharen

Om te zien hoe jouw huid reageert op de laserbehandeling doen we een proefbehandeling. We behandelen dan een klein deel van de overbeharing waar jij vanaf wilt. Hierdoor kunnen we zien hoe jouw huid reageert op de behandeling. Bovendien zie je zelf ook meteen het resultaat.

Vervolgbehandeling

Daarna start de laser behandeling om de ongewenste haren definitief te verwijderen. Hoeveel behandelingen nodig zijn, is voor iedereen verschillend. Onder aan deze pagina lees je daar mee over.

Het effect van laser ontharen is direct zichtbaar. We herhalen de lasertherapie tot we alle ongewenste haren hebben behandeld.

Laserontharing
Laserontharen oksel door onze huidtherapeutVergoed mijn verzekeraar laser ontharen bij Huidzorg in Utrecht?

Laserontharing (in het gelaat) kan vaak vergoed worden door de aanvullende ziektekostenverzekering. Wij hebben contracten met alle gebruikelijke zorgverzekeraars. Welke laserbehandelingen een verzekeraar vergoed is verschillend. Op deze website kun je opzoeken wat de verschillende verzekeraars vergoeden. Om te weten wat jouw verzekeraar vergoed kun je het beste direct contact opnemen met je eigen zorgverzekeraar.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Binnen 6 tot 8 behandelingen kun je verlost zijn van je ongewenste haargroei. Het kan sneller maar soms ook wat langer duren. Wat fijn is, is dat je na iedere behandeling het resultaat ziet. Hoeveel behandelingen exact nodig zijn, is niet vooraf aan te geven.

Waar is het aantal behandelingen van afhankelijk?

Het aantal behandelingen dat nodig is om van je ongewenste haargroei af te komen is afhankelijk van:

 • haarkleur
 • huidskleur (huidtype)
 • de dikte van het haar
 • diepte van het haarzakje (haarfollikel)
 • hormoonhuishouding
 • medicijn gebruik

Groeifase van jouw haren

Naast de eigenschappen van jouw haar, speelt ook de groeifase waarin jouw haar zit een belangrijke rol. Voor een optimaal resultaat van jouw laserbehandeling moet je haar in de groeifase zitten. De haren zitten dan diep in het haarzakje en bevatten veel pigment waardoor de laser het haar snel en definitief verwijderd.

De groeifases van het haar
De groeifases van het haar

Niet al je haren zitten tegelijk in de groeifase. Andere haren zitten in de overgangsfase, de uitvalfase of in de rustfase. Bij iedere behandeling bevindt een nieuwe serie haren zich in de groeifase. Zo komen uiteindelijk al jouw ongewenste haren aan de beurt.

Checklist licht- en laserbehandeling

Voor onze adviezen maken wij gebruik van de aanbevelingen van de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten. Overweeg je een laserbehandeling, dan geven zij aan onderstaande checklist mee om op te letten. Met een laserbehandeling bij Huidzorg in Utrecht voldoe je aan dit advies.

 • Wij hebben ruime ervaring met laserbehandelingen
 • Je krijgt een uitgebreide en vrijblijvende intake
 • Wij bespreken jouw persoonlijk behandelplan
 • Wij leggen alternatieve behandelmethoden uit
 • En geven uitgebreide informatie over de voor- en nazorg

Alle huidtherapeuten die jou behandelen zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Meer weten over de checklist, kijk dan hier op de site van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten.