Littekenmassage

Littekens zijn er in verschillende soorten en maten. Sommige kunnen verkleefd, verdikt of verkleurd zijn. Sommige geven een bewegingsbeperking of zijn cosmetisch storend. De huidtherapeut heeft verschillende technieken om littekens te behandelen.

Door middel van een speciale massage kunnen littekens soepeler worden en verminderd de verkleving. Hierdoor voelt het minder strak aan, waardoor weer beter bewogen kan worden. Eventuele pijn en roodheid zullen hierdoor afnemen. Tevens kan een siliconenpleister worden gebruikt tijdens de behandeling. Deze zorgt ervoor dat de roodheid en verdikking minder worden. Daarnaast kunnen chemische peelings, microdermabrasie of microneedling worden ingezet. Bij littekens welke cosmetisch storend zijn en de eerder genoemde behandelingen ontoereikend zijn kan gekozen worden voor camouflagetherapie.

Is er een vergoeding mogelijk?

Dit verschilt erg per verzekeraar en het verzekeringspakket. Wij raden u aan dit na te vragen bij uw zorgverzekering.

WiWilt u direct een afspraak maken? Kijk dan hier. U kunt bij Huidzorg een vrijblijvend en kosteloos intake gesprek plannen. Een van de huidtherapeuten zal met u naar u vraag kijken en een behandelplan opstellen.