Microdermabrasie

Bij microdermabrasie wordt op een gecontroleerde wijze de bovenste huidlaag afgeslepen waardoor de huid aangezet wordt tot de aanmaak van nieuwe cellen en de productie van elastine en collageen wordt verhoogd. De huid oogt frisser en gladder. Het is een populaire behandeling omdat het vele toepassingen kent en er snel en effectief mooie resultaten bereikt kunnen worden. Microdermabrasie kan worden ingezet om de huid op te frissen maar ook om acne te voorkomen en te verminderen of littekens te verbeteren.

Diamanttip

Huidzorg beschikt over apparatuur waarmee met een diamanttip wordt gewerkt. Bij behandeling met een diamanttip wordt de bovenste huidlaag onder een vacuüm gecontroleerd afgeslepen. De diamantrips zijn van hoogwaardige kwaliteit en kunnen behandelen zonder te krassen of te snijden in de huid.

De behandeling

De huidtherapeut stelt tijdens het intakegesprek samen met u een behandelplan op. In dit plan worden de doelen gesteld, de te verwachte resultaten besproken en een behandeltraject opgesteld. Tijdens de behandeling wordt de huid eerst oppervlakkig gereinigd om vuil en talg te verwijderen. Hierna maakt de huidtherapeut met het kopstuk banen over de huid. Dit voelt als een licht schavend gevoel.

Na de behandeling

Na de behandeling is de huid rood en kan schaafplekjes en/of rode strepen hebben. De huidreactie hangt af van de huidconditie en de intensiteit van de behandeling. De roodheid trekt vaak binnen 24 uur weg, korstjes en schilfering kan enkele dagen aanhouden. Om de huid sneller te laten herstellen kunt u het beste een huidherstellende crème smeren.  Vaak ziet u al na enkele dagen resultaat; een gladdere huid met minder comedonen en talg. Ook is de doorbloeding van de huid beter. Later zal de huid er strakker en steviger uitzien door de aanmaak van elastine en collageen.

Voor een mooi en langdurig resultaat zijn meerdere behandelingen nodig. Afhankelijk van de huid en het doel van de behandeling zijn dat er 5 tot 12. Gemiddeld zit er 2-4 weken tussen de behandelingen. Als onderhoud kan er elke 2-3 maanden een behandeling gedaan worden.

Vergoeding

Afhankelijk van de indicatie is er wel of geen vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering. Ook hangt dit af van de polisvoorwaarden. Uw zorgverzekering kan u hier uitsluitsel over geven.

Wilt u direct een afspraak maken? Kijk dan hier. U kunt bij Huidzorg een vrijblijvend en kosteloos intake gesprek plannen. Een van de huidtherapeuten zal met u naar u vraag kijken en een behandelplan opstellen.