Skip to content

New Year, New Skin!

IMG_2602

De start van het nieuwe jaar is voor veel mensen de tijd van de goede voornemens. De bekendste voornemens zijn gezonder eten, meer bewegen en stoppen met roken. Allemaal goede voornemens om gezonder te gaan leven en er beter uit te zien.

Om er beter uit te zien kan de juiste huidverzorging ook een rol spelen. Huidverzorging kan bijdragen aan een mooiere huid. Een mooie huid laat u er fris en jong uitzien en zorgt er ook voor dat de huid op lange termijn mooi blijft. Een huid zonder problemen, heeft de eenvoudigste huidverzorging nodig: reiniging en hydratatie. Deze routine is eigenlijk de basis van huidverzorging, en nodig voor iedereen die zijn of haar huid goed wil verzorgen.

Als uw huid meer nodig heeft

Als uw huid iets meer nodig heeft, omdat u bijvoorbeeld last heeft van acne, pigmentvlekken of huidveroudering, kunt u andere producten gebruiken en meer stappen toevoegen aan de huidverzorging.

Vaak is de eerste extra stap exfoliatie. Exfoliëren is het dunner maken van de bovenste huidlaag, hierdoor verstoppen talgkliertjes minder snel (= minder onzuiverheden) en oogt de huid frisser, stralender en jonger.  Exfoliëren kan met producten voor thuis, maar de meest effectieve exfoliatie vindt plaats tijdens een behandeling. Bij zo’n behandeling wordt er dan een peeling of microdermabrasie ingezet.

Om te begrijpen hoe een peeling of microdermabrasie werkt is een beetje kennis van de huid nodig. De huid bestaat uit meerdere lagen. De bovenste huidlaag is de huid die we zien, is de epidermis. De epidermis is ook weer opgebouwd uit meerdere lagen (vier stuks). Tijdens een peeling of microdermabrasie behandeling wordt de bovenste laag van de epidermis dunner gemaakt, hierdoor gaan de cellen die zich dieper in de epidermis bevinden sneller delen. Dit proces zorgt ervoor dat de huid zich sneller vernieuwt. De snellere vernieuwing kan ervoor zorgen dat pigmentvlekken vervagen en rimpeltjes en littekens minder diep worden. Dus New Year, New Skin!

Peeling of  microdermabrasie

Een peeling is een vloeistof die op de huid wordt aangebracht.De stoffen in de peeling zorgen voor een reactie in de huid waarbij de cellen, die normaal aan elkaar geplakt zitten, loslaten. Na een peeling kan de huid gaan schilferen of vervellen. Omdat bij een peeling de bovenste huidlaag dunner wordt gemaakt, is het gebruik van een product met SPF extra belangrijk. De huid raakt zijn beschermlaagje kwijt en is dus extra gevoelig voor zonlicht. Microdermabrasie wordt uitgevoerd met een apparaat. Dit apparaat heeft een speciaal opzetstukje. Het opzetstukje wordt over de huid bewogen terwijl het apparaat zorgt voor een vacuüm. Zo worden onzuiverheden verwijderd en de bovenste huidlaag dunner gemaakt. Ook hierbij is gebruik van een SPF heel belangrijk. Bij zowel een peeling als  een microdermabrasie behandeling wordt de huid aangezet om sneller nieuwe huid aan te maken. Welke van de twee het meest geschikt is kan de huidtherapeut u tijdens een intakegesprek vertellen.

Ook een New Skin?

Wilt u ook het nieuwe jaar in met een mooie, frisse huid? Maak dan gerust een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Afhankelijk van de huidconditie wordt een behandeling uitgekozen en de intensiteit van deze behandeling aangepast. De prijs voor een peeling start vanaf €22,50 en een microdermabrasie behandeling (een deel van het gelaat) vanaf €35. Voor meer informatie over de tarieven kunt u de tarieven voor 2017 op de website raadplegen.