Skip to content

Microneedling

microneedling, littekens, acne, huidverbetering, peeling, laser, fractional,

Vacature Huidtherapeut

Vacature Huidzorg

Betreft: zwangerschapswaarneming met kans op blijvend contract

Gevraagd: afgestudeerde Huidtherapeut voor 24-32uur

Werkdagen: in overleg

Huidzorg is een huidtherapeutische praktijk in het gezondheidscentrum 

gevestigd aan de bernadottelaan 6 in Utrecht. Huidzorg is goed bereikbaar met openbaarvervoer, fiets en auto. Huidzorg biedt haar patiënten kwalitatief, resultaatgerichte en een grote variatie aan huidtherapeutische behandelingen. Vanwege zwangerschap van onze collega zijn wij per 1 mei op zoek naar een enthousiaste, gemotiveerde en zelfstandige collega. Iemand die van afwisseling houdt, geen 9 tot 5 mentaliteit heeft en leergierig is.

Ben jij dat? Dan zijn wij op zoek naar jou!

  

Wij zijn op zoek naar een collega:

met een diploma HBO huidtherapie

passie en gedreven is in onze beroepsuitvoering

die huidtherapeutisch methodisch handelt

met een hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel

met empathisch vermogen, patiëntgericht en communicatief vaardig

met kennis van het programma Skinadmin, is een pre.

werkervaring met laserbehandelingen is een pre

die zelfstandig en nauwkeurig werkt

die leergierig en flexibel is

ingeschreven in het KP

 

Wij bieden:

Enthousiasten zorgprofessionals als collega’s.

Een flexibel groeiend bedrijf waar je veel kan leren.

Uitbreiding naar meer uren

Mogelijkheid om een nieuwe locatie te starten

Verschillende behandelmogelijkheden

cursussen of trainingen kunnen volgen

 

Interesse?

Lijkt het je leuk om ons team te komen versterken en bij jij degene die wij zoeken, dan zien we je sollicitatiebrief graag tegemoet.

Stuur om te solliciteren een motivatiebrief met foto en cv per e-mail naar

murielle@msrl.eu

 

Voetstappen in de sneeuw

Op een koude winteravond was het zover; de eerste sneeuw van het jaar. Ik keek naar buiten en zag een mooi wit landschap. Een wit dek over de straten en daken. Helemaal gaaf als een glad babyhuidje. De volgende dag waren er voetsporen te zien. Mensen en dieren hadden eroverheen gelopen en sporen achtergelaten. Op weg naar hun werk, wandelend boodschappen doen of spelend. Waar het de vorige avond nog een onbeschreven blad was vertellen de voetsporen nu een verhaal.

Zo zie ik het ook met de huid. Als we worden geboren is onze huid gaaf, het is een onbeschreven blad. In de loop van de kinderjaren worden de eerste sporen zichtbaar. Een blauwe plek van het vallen, een kras of een littekentje van een waterpok. Later, in het volwassen leven, ontstaan pigmentvlekjes en rimpels. Al deze ‘sporen’ vertellen jouw verhaal. Van de zonvakantie (pigmentvlekjes) in Spanje tot het lachen tot de tranen over je wangen rollen (lachrimpels).

Als huidtherapeut krijg je regelmatig de vraag of er iets te doen is aan deze ‘sporen’. Dat kan zeker. Er zijn genoeg behandelmethoden om deze ‘sporen’ uit te wissen of te vervagen.  En ik doe dat ook graag voor de mensen.

Maar zullen we, voordat we van alles gaan doen, eerst eens rustig kijken naar deze sporen en het verhaal dat ze vertellen omarmen? Het is tenslotte jouw verhaal….

En als je ze daarna alsnog wilt wissen, dan sta ik uiteraard voor je klaar!

 

Lieve groet,

Ilse

 

 

New Year, New Skin!

De start van het nieuwe jaar is voor veel mensen de tijd van de goede voornemens. De bekendste voornemens zijn gezonder eten, meer bewegen en stoppen met roken. Allemaal goede voornemens om gezonder te gaan leven en er beter uit te zien.

Om er beter uit te zien kan de juiste huidverzorging ook een rol spelen. Huidverzorging kan bijdragen aan een mooiere huid. Een mooie huid laat u er fris en jong uitzien en zorgt er ook voor dat de huid op lange termijn mooi blijft. Een huid zonder problemen, heeft de eenvoudigste huidverzorging nodig: reiniging en hydratatie. Deze routine is eigenlijk de basis van huidverzorging, en nodig voor iedereen die zijn of haar huid goed wil verzorgen.

Als uw huid meer nodig heeft

Als uw huid iets meer nodig heeft, omdat u bijvoorbeeld last heeft van acne, pigmentvlekken of huidveroudering, kunt u andere producten gebruiken en meer stappen toevoegen aan de huidverzorging.

Vaak is de eerste extra stap exfoliatie. Exfoliëren is het dunner maken van de bovenste huidlaag, hierdoor verstoppen talgkliertjes minder snel (= minder onzuiverheden) en oogt de huid frisser, stralender en jonger.  Exfoliëren kan met producten voor thuis, maar de meest effectieve exfoliatie vindt plaats tijdens een behandeling. Bij zo’n behandeling wordt er dan een peeling of microdermabrasie ingezet.

Om te begrijpen hoe een peeling of microdermabrasie werkt is een beetje kennis van de huid nodig. De huid bestaat uit meerdere lagen. De bovenste huidlaag is de huid die we zien, is de epidermis. De epidermis is ook weer opgebouwd uit meerdere lagen (vier stuks). Tijdens een peeling of microdermabrasie behandeling wordt de bovenste laag van de epidermis dunner gemaakt, hierdoor gaan de cellen die zich dieper in de epidermis bevinden sneller delen. Dit proces zorgt ervoor dat de huid zich sneller vernieuwt. De snellere vernieuwing kan ervoor zorgen dat pigmentvlekken vervagen en rimpeltjes en littekens minder diep worden. Dus New Year, New Skin!

Peeling of  microdermabrasie

Een peeling is een vloeistof die op de huid wordt aangebracht.De stoffen in de peeling zorgen voor een reactie in de huid waarbij de cellen, die normaal aan elkaar geplakt zitten, loslaten. Na een peeling kan de huid gaan schilferen of vervellen. Omdat bij een peeling de bovenste huidlaag dunner wordt gemaakt, is het gebruik van een product met SPF extra belangrijk. De huid raakt zijn beschermlaagje kwijt en is dus extra gevoelig voor zonlicht. Microdermabrasie wordt uitgevoerd met een apparaat. Dit apparaat heeft een speciaal opzetstukje. Het opzetstukje wordt over de huid bewogen terwijl het apparaat zorgt voor een vacuüm. Zo worden onzuiverheden verwijderd en de bovenste huidlaag dunner gemaakt. Ook hierbij is gebruik van een SPF heel belangrijk. Bij zowel een peeling als  een microdermabrasie behandeling wordt de huid aangezet om sneller nieuwe huid aan te maken. Welke van de twee het meest geschikt is kan de huidtherapeut u tijdens een intakegesprek vertellen.

Ook een New Skin?

Wilt u ook het nieuwe jaar in met een mooie, frisse huid? Maak dan gerust een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Afhankelijk van de huidconditie wordt een behandeling uitgekozen en de intensiteit van deze behandeling aangepast. De prijs voor een peeling start vanaf €22,50 en een microdermabrasie behandeling (een deel van het gelaat) vanaf €35. Voor meer informatie over de tarieven kunt u de tarieven voor 2017 op de website raadplegen.

 

 

 

 

Gladde benen in de zomer, beginnen in de winter…

Vaak krijgen wij ergens begin zomer de vraag of wij beharing op de benen laseren., want men wil gladde benen in de zomer. ‘Ja!’ is ons antwoord, wij behandelen beharing op de benen met laser. Hier worden mooie resultaten mee bereikt. Haren worden minder waardoor scheren (nagenoeg) niet meer nodig is. Maar ook ingegroeide haren worden voorkomen, waardoor ook de donkere vlekjes die daardoor kunnen ontstaan kunnen verminderen. Echter, starten met laserontharing in bijvoorbeeld mei is te laat, indien u met gladde benen op vakantie wilt in juli. De beste tijd om te beginnen is nu! De winter. Waarom? Omdat er meerdere behandelingen nodig zijn die om de zes (of soms tien weken) weken plaatsvinden.

Als voorbeeld:

  • Intake:                       in week 7
  • Proef:                         in week 8
  • Behandeling 1:        in week 10
  • Behandeling 2:        in week 16
  • Behandeling 3:        in week 22

De behandeling is dan nog niet klaar want voor 80% vermindering van de haren zijn toch al gauw vijf a zes behandelingen nodig. Na drie behandelingen zien we echter al wel een hele verbetering.  Vaak zijn er geen of weinig ingegroeide haren meer, de haargroei is sterk verminderd en de haren zijn dunner geworden.

Nog een voordeel van starten met laser ontharen in de winter is dat u niet op hoeft te passen met de zon. In de winter hebben we meestal lange broeken aan dus is de huid automatisch beschermd tegen UV stralen van de zon. Zonnebank wordt uiteraard wel afgeraden.

En wil je geen gladde benen in de zomer maar armen of oksels? Dan kun je ook het beste starten in winter!

Interesse? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek. En voor iedereen die start met de behandeling in februari of maart 2017 is er een korting van 10% op de totaalprijs!

 

 

 

Hydraterende crème Een must voor iedereen!

Veel mensen hebben in de winter last van een droge huid, het is dan extra belangrijk om uw huid goed te hydrateren. Dit kan met behulp van een hydraterende crème. Een hydraterende crème bevat ingrediënten die er voor zorgen dat de huid water kan vast houden. Water wordt geabsorbeerd door de cellen in de huid, waardoor de huid weer zacht en minder trekkerig aanvoelt. Goede ingrediënten voor een droge huid zijn: glycerine, collageen, siliconen (dimethicone) en sommige oliën zoals arganolie, amandelolie en jojoba olie.

Niet vochtinbrengend!

Een hydraterende crème wordt soms ook een vocht inbrengende crème genoemd. Deze term is niet correct omdat geen enkele crème vocht in de huid kan toevoegen. Een hydraterende crème kan wel zorgen dat het vocht dat in de huid zit er beter in kan blijven!

Veel gestelde vragen

Kan ik ook vaseline gebruiken op mijn gezicht tegen een droge huid?

Vaseline is een (dikke) vette zalf die de meeste mensen wel in huis hebben. Vaseline legt een laagje op de huid, maar zal de huid niet hydrateren. Het kan helpen om de huid minder te laten uitdrogen omdat het de huid afsluit. Zo kan het vocht uit de huid minder snel verdampen. Het is geschikt om plaatselijk aan te brengen, bijvoorbeeld op de lippen als u gaat fietsen in de kou. Het is niet aan te raden om vaseline over het hele gezicht te gebruiken, omdat het puistjes kan veroorzaken en de huid heel vettig laat aanvoelen.

Moet iedereen een hydraterende crème gebruiken?

Ja, eigenlijk is een hydraterende crème goed voor iedereen. Als u helemaal geen droge huid heeft en geen last heeft van een trekkerig gevoel kan het alsnog geen kwaad om een crème te gebruiken.

Krijg ik meer puistjes/onzuiverheden van een hydraterende crème?

Nee, een goede crème verstopt de huid niet waardoor er niet meer puistjes zullen ontstaan. Een te droge huid kan echter zorgen voor een hogere talgproductie, wat juist wel puistjes en verstoppingen kan veroorzaken. Bovendien is er voor elk huidtype een geschikte crème te vinden.

 

 

 

Openingstijden rondom de feestdagen

Rondom de feestdagen kunt u natuurlijk gewoon terecht voor een behandeling bij Huidzorg. Wij hanteren de volgende gewijzigde openingstijden:

Maandag 26 december: Gesloten

Dinsdag 27 december 2016: Gesloten

Maandag 2 januari 2017: vestiging Franciscusdreef gesloten (vestiging Kanaleneiland is open!)

Wij wensen iedereen fijne dagen en een gezond en gelukkig 2017!

Met veel plezier de herfst in!

De laatste maanden waren druk en rumoerig bij Huidzorg. We hebben veel leuke dingen meegemaakt, zoals de geboorte van de dochter van Marloes en het behalen van Murielle haar master. Helaas hebben we ook afscheid moeten nemen van Claire en Carien die beiden ergens anders zijn gaan werken. Gelukkig zijn Irene Nienhuis en Evelien van der Heijden ons team komen versterken. Inmiddels zijn zij helemaal ingewerkt en draaien ze alweer een paar maanden mee. Met veel frisse moed en goede zin starten wij samen aan het nieuwe seizoen; de herfst. Na een lange zomer staan wij weer voor u klaar. Zien we u snel?

 

Gratis intake!

Bij Huidzorg is een intakegesprek altijd gratis. Op deze manier willen wij bijdragen aan de toegankelijkheid van huidtherapie. Voor sommige mensen is het al spannend genoeg om een afspraak te maken of soms is er twijfel of de huidtherapeut wel iets kan doen.

 

 

Omdat wij vinden dat duidelijke informatie heel belangrijk is.

Wij willen graag goed geïnformeerd zijn over uw huidprobleem en gezondheid alvorens wij behandelen. Daarnaast nemen wij ook graag de tijd om u te informeren over het behandelplan en wat u zelf kunt doen om de behandeling te ondersteunen. Want alleen samen kunnen wij uw huidprobleem oplossen of verminderen.

Twijfelt u of de huidtherapeut u kan helpen bij uw huidprobleem of wilt u meer weten over onze behandelmogelijkheden? Maak dan vooral een afspraak voor een intakegesprek. En zoals gezegd; geheel gratis en vrijblijvend!

Contact opnemen

Neem voor meer informatie over onze behandelingen of voor het maken van een afspraak telefonisch (o30-2935935) of per mail (info@huidzorg.nl) contact met ons op.

 

Ojee, een koortslip!

In de herfst hebben veel mensen griep of een verkoudheid. Dit betekent ook dat de weerstand lager is waardoor een koortslip weer op kan komen. Een koortslip is een virusinfectie van de huid op of nabij de lippen. Het virus wordt veroorzaakt door het herpes simplex virus. Het virus houdt zich schuil in de zenuwbanen van de huid en kan dus steeds weer terugkeren.

Blaasjes en korstjes

Voordat de koortslip opkomt kunt u last hebben van een kriebelend en branderig  gevoel waarna één of meerdere blaasjes ontstaan. Na enkele dagen drogen de blaasjes in tot korstjes. Na een dag of 10 is de huid helemaal genezen. Een koortslip is zeer besmettelijk en kan worden overgedragen door zoenen of ander lichaamscontact.

Een koortslip en een afspraak bij Huidzorg

Wanneer u een koortslip heeft en een afspraak voor behandeling heeft staan bij Huidzorg kunt u het beste even contact opnemen met uw huidtherapeut. Zij kan na overleg met u ervoor kiezen de behandeling uit te stellen totdat de huid volledig genezen is. Door een behandeling met LASER, IPL of een peeling kan de koortslip namelijk verergeren.