Skip to content

Ojee, een koortslip!

herpes, laser. ipl. peeling, afspraak huidtherapie, lage weerstand

In de herfst hebben veel mensen griep of een verkoudheid. Dit betekent ook dat de weerstand lager is waardoor een koortslip weer op kan komen. Een koortslip is een virusinfectie van de huid op of nabij de lippen. Het virus wordt veroorzaakt door het herpes simplex virus. Het virus houdt zich schuil in de zenuwbanen van de huid en kan dus steeds weer terugkeren.

Blaasjes en korstjes

Voordat de koortslip opkomt kunt u last hebben van een kriebelend en branderig  gevoel waarna één of meerdere blaasjes ontstaan. Na enkele dagen drogen de blaasjes in tot korstjes. Na een dag of 10 is de huid helemaal genezen. Een koortslip is zeer besmettelijk en kan worden overgedragen door zoenen of ander lichaamscontact.

Een koortslip en een afspraak bij Huidzorg

Wanneer u een koortslip heeft en een afspraak voor behandeling heeft staan bij Huidzorg kunt u het beste even contact opnemen met uw huidtherapeut. Zij kan na overleg met u ervoor kiezen de behandeling uit te stellen totdat de huid volledig genezen is. Door een behandeling met LASER, IPL of een peeling kan de koortslip namelijk verergeren.