Over onze praktijk

Ruim 20 jaar ervaring in Utrecht

Op 09-09-1999 is Huidzorg gestart in Utrecht, midden in het hart van Nederland. De huidtherapeuten van Huidzorg helpen al meer dan 20 jaar mensen met klachten aan hun huid. De huidtherapeuten van Huidzorg zijn professioneel en behandelen u op een zorgvuldige manier. U krijgt van ons een eerlijk en duidelijk advies over de behandeling. Wij streven naar het optimale resultaat waarbij we goed rekening houden met uw persoonlijke situatie.

Wat doet een huidtherapeut?

Van jong tot oud kun je terecht bij de huidtherapeut met huidproblemen. Van medisch geïndiceerd (zoals ernstige acne, brandwondlittekens en lymfoedeem) tot cosmetisch gewenst (huidverbetering, verwijderen van overbeharing, tatoeages etc.). Door een preventief bezoek aan de huidtherapeut kan een probleem of verergering worden voorkomen. Verder lezen..

Vragen over uw huid?

U heeft geen verwijzing van de (huis)arts of specialist nodig als u naar de huidtherapeut wilt. Dankzij een besluit van de minister van Volksgezondheid is onze beroepsgroep per 1 januari 2011 direct toegankelijk geworden. Huidtherapeuten zijn bevoegd om patiënten in behandeling te nemen zonder verwijzing  van een arts of een specialist. Natuurlijk mag u ook met verwijzing een afspraak maken bij de huidtherapeut.


Onze behandelruimtes

Wij zijn gevestigd in gezondheidscentrum Kanaleneiland in Winkelcentrum NOVA. Dicht bij allerlei voorzieningen en heel goed bereikbaar met auto, fiets en openbaarvervoer. De tramhalte is direct bij ons voor de deur op nog geen 2 minuten lopen. In het gezondheidscentrum beschikken wij over twee goed uitgeruste en ruimte praktijkruimtes.


Erkende huidtherapeuten in Utrecht

Alle huidtherapeuten van Huidzorg zijn lid van de NvH (Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten) en zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Deze organisaties stellen kwaliteitseisen aan hun leden. Hierdoor weet u dat u altijd goed wordt behandeld. 


Onze behandeltarieven

Veel behandelingen bij Huidzorg Utrecht kunnen worden vergoed vanuit de (aanvullende) zorgverzekering. Welke zorg uw verzekeraar vergoed is afhankelijk van de door gekozen verzekeraar en de afgesloten (aanvullende) verzekering.

U kunt het beste contact met uw verzekeraar opnemen als u wilt weten, welke zorg in uw geval exact wordt vergoed. Krijgt u een vergoeding dan kunnen wij de behandeling digitaal declareren. U bent en blijft zelf verantwoordelijk voor de kosten van de behandeling die u bij ons afneemt. Ook als deze achteraf niet wordt vergoed. Zorg daarom dat u van tevoren weet of u recht heeft op een vergoeding.

Komt u niet op de afgesproken tijd op uw behandelafspraak (of zegt u te laat af) dan brengen wij de kosten hiervoor bij u in rekening. Het is wettelijk niet toegestaan deze behandelafspraak in rekening te brengen bij uw zorgverzekeraar. Zorg dus dat u op tijd bij ons bent of tijdig de afspraak afzegt. Dit kan eenvoudig via het contactformulier op onze website.


Jaarlijkse bijscholing voor onze medewerkers

Onze medewerkers volgen geregeld bij- en nascholingen om de kwaliteit te waarborgen en te zorgen dat u volgens de nieuwste inzichten wordt behandeld.

Erkent stage adres voor de Hogeschool Utrecht

Naast de vaste medewerkers, zijn er in onze praktijk met regelmaat huidtherapeuten in opleiding aanwezig. Zij volgen een opleiding voor huidtherapie aan de Hogeschool van Utrecht of de Haagse Hogeschool en doen op deze wijze de benodigde praktijkervaring op. Zij voeren behandelingen uit onder begeleiding van een van onze huidtherapeuten.


Bent u tevreden? laat het ons weten

Natuurlijk horen wij het heel graag als u tevreden bent. Ook voor andere patiënten is het van belang te zien wat u van onze dienstverlening vindt. Hiervoor bieden wij verschillende mogelijkheden. Beoordeel onze huidtherapeuten of onze praktijk op Google of  Facebook. Bovendien delen wij via onze Facebook pagina tal van leuke en nuttige weetjes over de huid. Daarnaast doen wij kwaliteit patiëntenonderzoek via Qualizorg. Hiervoor ontvangen patiënten die in aanmerking komen automatisch een uitnodiging.

U heeft een klacht, wat dan?

Neem contact met ons op. Wij kunnen uw klacht bespreken en proberen een oplossing te vinden. Littekens, brandwonden, acne, overbeharing en oedeem zijn voorbeelden van problemen waarmee de huidtherapeut u kan helpen. De huidtherapeut is gespecialiseerd in de behandeling van een zieke of beschadigde huid. Ongeacht uw specifieke huidprobleem bestaat de aanpak van de huidtherapeut uit een aantal stappen, waarbij u nauw wordt betrokken. Indien het huidprobleem door de huidtherapeut behandeld kan worden en u stemt hiermee in, dan zal er een therapie plaats vinden. Op deze pagina vindt u informatie, wanneer u desondanks niet tevreden bent over bepaalde zaken en wat u daaraan kunt doen.


Onze algemene voorwaarden en privacy verklaring

U vindt onze algemene voorwaarden en de privacy verklaring op deze pagina.