De peeling zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag, bestaande uit voornamelijk dode huidcellen, dunner wordt en afschilfert. Dit stimuleert de huid om nieuwe cellen aan te maken. Ook wordt de elastine en collageenaanmaak gestimuleerd. Hierdoor oogt de huid frisser, kunnen poriën worden verkleint, vervagen pigmentatie en littekentjes. Een peeling wordt vaak ingezet bij acne, huidveroudering en bij hyperpigmentatie.  

Er zijn verschillende soorten peelings voor verschillende aandoeningen. Zo zijn er peelings voor pigmentstoornissen, talgproblemen of huidverbeterende peelings. Er zijn peelings die ook bij de donkere huid veilig gebruikt kunnen worden.

Peelings worden om de 2-4 weken toegepast. Er zijn meerdere behandelingen nodig om resultaat te bereiken. Hoeveel dat er in uw geval zijn kan de huidtherapeut van Huidzorg u vertellen tijdens het intakegesprek.  

Vergoeding

Afhankelijk van de indicatie is er wel of geen vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering. Ook hangt dit af van de polisvoorwaarden. Uw zorgverzekering kan u hier uitsluitsel over geven.

Wilt u direct een afspraak maken? Kijk dan hier. U kunt bij Huidzorg een vrijblijvend en kosteloos intake gesprek plannen. Een van de huidtherapeuten zal met u naar u vraag kijken en een behandelplan opstellen.