Therapeutisch elastische kousen, ook wel in de volksmond steunkousen genoemd, kunnen worden aangemeten bij Huidzorg. Therapeutisch elastische kousen worden aangemeten vanwege verschillende redenen. Bijvoorbeeld na een trombose, chronische veneuze insufficiëntie of lymfoedeem. Maar ook kunnen er bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap of bij staande beroepen preventief kousen worden aangemeten. Kousen geven druk op het been/arm wat er voor zorgt dat de bloedsomloop wordt gestimuleerd en het oedeem minimaal blijft. Er is veel variatie in dikte, kleur en materiaal. U huidtherapeut zal een geschikte keus voor u maken.

Is vergoeding mogelijk?

Therapeutisch elastische kousen worden vergoed vanuit de basisverzekering (eigen risico is van toepassing). Doorgaans heeft u heeft recht op twee paar kousen per jaar. Hierbij is een wel verwijzing dan de huisarts nodig.

Wilt u direct een afspraak maken? Kijk dan hier. U kunt bij Huidzorg een vrijblijvend en kosteloos intake gesprek plannen. Een van de huidtherapeuten zal met u naar u vraag kijken en een behandelplan opstellen.