Vaat- en pigmentlaser behandeling

Lasertherapie kan worden toegepast bij problemen met (been)vaatjes en pigmentvlekken.

Vaatbehandeling met laser

Door de warmte van de laser wordt het vaatje verhit wat zorgt voor het dichtmaken van de vaatwand. Hierna ruimt het lichaam de restjes van de vaatjes op. Er zijn vaak een aantal behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen.

voorbeeld Vaatlaser behandeling
Vaatlaser behandeling

Dit resultaat is na 2 behandelingen, 12 weken later. Lasertherapie biedt een snelle en effectieve manier om oppervlakkige vaatjes te verminderen en te verwijderen. De laser dringt tot aan het gewenste bloedvaatje en vernietigt het kapotte bloedvaatje.

Pigmentbehandeling met laser

Bij een pigmentvlek wordt het pigment door de hitte zodanig verwarmd dat het kapot gaat. Het word verdeeld in kleinere pigmentcellen die jouw lichaam makkelijk zelf kan opruimen. Doordat er meerdere kleine pigmentcellen ontstaan, lijkt het eerst of de pigmentvlek donkerder word. Na 2 weken neemt dit af omdat lichaam pigment opruimt. Soms is één behandeling voldoende om de pigmentvlek te doen verdwijnen, soms zijn meerdere behandelingen nodig voor het gewenste effect. We kunnen geen garanties geven op het resultaat.