Verwijderen goedaardige huidtumoren

Goedaardige huidtumoren zijn oneffenheden aan de huid die niet schadelijk zijn maar vaak wel ontsierend. Dit zijn bijvoorbeeld wratjes, kerswratje, fibromen, ouderdomsvlekken of vaatjes.

Het ligt aan de aandoening welke behandeling we zullen gebruiken maar we kunnen gebruik maken van

Coagulatie. Dit gebeurt doormiddel van een fijn naaldje en een zwak stroompje. De behandeling kan even gemeen aanvoelen maar is prima verdraagzaam voor iedereen.

Curettage. Curettage is een ander woord voor ‘wegschrapen’. Wanneer u een ouderdomsvlek heeft die wat verheven is kan dat worden verwijderd door middel van curettage

Cryotherapie. Tijdens de behandeling stipt de huidtherapeut de huidoneffenheid aan met een tip met vloeibaar stikstof. Het weefsel wordt bevroren en kleurt in eerste instantie wit. Wanneer het weefsel na een paar dagen afsterft komt er gezonde huid voor in de plaats. De behandeling is niet geheel pijnloos, maar wel goed te verdragen.

Wilt u direct een afspraak maken? Kijk dan hier. U kunt bij Huidzorg een vrijblijvend en kosteloos intake gesprek plannen. Een van de huidtherapeuten zal met u naar u vraag kijken en een behandelplan opstellen.