Zwachtelen

Zwachtelen wordt toegepast wanneer er sprake is van vochtophoging in de ledematen. Hierbij word het een drukverband aangelegd in het gedeelte van het lichaam het vocht zich bevindt. Het drukverband zorgt ervoor dat het vocht zich gaat verplaatsen en zich een weg gaat vinden terug het lichaam in. Dit is vaak noodzakelijk wanneer het lichaam niet meer zelf in staat is het vocht op te ruimen. Dit kan worden veroorzaakt door stagnatie van lymfvaten door bijvoorbeeld een operatie, ongeluk, aandoening of aangeboren afwijkingen. In sommige gevallen zijn lymfklieren verwijderd, dit kan ook een ophoping van vocht veroorzaken. Zwachtelen kan ook worden gecombineerd met manuele lymfdrainage of lymftaping. Vaak zijn therapeutisch elastische kousen na het zwachtelen noodzakelijk om te voorkomen dat het vocht zich weer gaat ophopen.

Vergoeding

Afhankelijk van de indicatie is er wel of geen vergoeding vanuit de zorgverzekering. Ook hangt dit af van de polisvoorwaarden. Uw zorgverzekering kan u hier uitsluitsel over geven.

Wilt u direct een afspraak maken? Kijk dan hier. U kunt bij Huidzorg een vrijblijvend en kosteloos intake gesprek plannen. Een van de huidtherapeuten zal met u naar u vraag kijken en een behandelplan opstellen.